(untitled) (Medicina bolu, 2020)
За даними ВООЗ, в останні десятиліття відбувається зміна структури захворюванності. Прогресивно збільшується чисельність людей з хронічним больовим синдромом. Зокрема, це пов’язано з постарінням населення та збільшенням питомої ваги дегенеративно-дистрофічних захворювань опорно-рухового апарату, в тому числі остеоартрозу колінного суглоба. Останній призводить не лише до тимчасової або постійної втрати працездатності, а й до значного зниження якості життя людини. За прогнозами ВООЗ, гонартроз у найближче десятиліття стане четвертою причиною інвалідності у жінок та восьмою – у чоловіків (1). Висновок: лікувально-діагностична блокада генікулярних нервів колінного суглоба є ефективною опцією терапії болю при гонартрозі та адекватним предиктором для наступного виконання радіочастотної денервації суглоба.