(untitled) (Medicina bolu, 2023)
Незважаючи на те, що протягом останнього десятиліття було опубліковано численні клінічні рекомендації щодо лікування болю, неадекватне полегшення болю залишається серйозною проблемою охорони здоров’я. Наразі для лікування гострого болю доступно кілька методів анальгезії, які включають внутрішньовенне знеболення, епідуральну анестезію та оральне введення медичних препаратів. Проте і досі існуючі методи знеболення не закривають всіх потреб належного знеболення; триває пошук нових форм випуску, способів уведення та методик знеболення. Зараз активно впроваджуються неінвазивні методи знеболення, які включають трансдермальну систему подачі анальгетиків (зокрема, фентанілу гідрохлориду), інтраназальну та інгаляційну анальгезії, при яких доставка анальгетичних засобів контрольвана як лікарем, так і пацієнтом. Метою цієї статті є огляд інгаляційного анальгетика метоксифлурану, який застосовують за допомогою індивідуального інгалятора та використовують для лікування гострого болю.