(untitled) (Medicina bolu, 2024)
У мультимодальних схемах знеболення після кесаревого розтину особливу роль відіграють блокади периферичних нервів. Ці периферичні нервові блокади, включаючи поперечну площину живота, квадратний м’яз попереку, клубово-підчеревний і клубово-пахвинний нерви, блокади випрямлячів хребта, безперервну інфільтрацію рани та паравертебральні блоки оглянуто в цьому документі. Оцінено анатомію, дані з літератури та окремі області, які потребують додаткового вивчення. У контексті екстреного кесаревого розтину висвітлено міркування щодо токсичності місцевої анестезії та інформованої згоди на ці умови