(untitled) (Medicina bolu, 2024)
Кардіальний біль при інфаркті міокарда є причиною захворюваності та смертності в Україні у 50 тисяч хворих. Було досліджено динаміку показників захворюваності та смертності від інфаркту міокарда у м. Вінниця упродовж п’яти років, яка зросла порівняно з даними від 2018 до 2022 років. Натомість спостерігалася тенденція до зменшення показника смертності від ІМ із 2018 року по 2022 рік, що свідчить про успішну роботу медичних установ та ефективно проведене лікування даних пацієнтів.