(untitled) (Medicina bolu, 2016)
У статті наведено фармакологічні аспекти застосування парацетамолу в контексті сучасних клінічних рекомендацій. Особливу увагу приділено дослідженням з вивчення фармакокінетики, ефективності та безпеки використання препарату при лікуванні больового синдрому і лихоманки у дорослих та дітей. Детально проаналізовано можливі шляхи біотрансформації парацетамолу та умови активації мікросомальної системи печінки, що відіграє важливу роль у розвитку небажаних лікарських реакцій на прийом препарату. В огляді представлено можливі варіанти медикаментозних взаємодій з парацетамолом із розвитком гепатотоксичних реакцій. Наведено симптоми інтоксикації парацетамолом та фактори ризику щодо її виникнення. Детально наведено дозові схеми антидотної терапії ацетилцистеїном при отруєннях.