Головний біль — провідний синдром інтоксикації внаслідок забруднення навколишнього середовища. Шляхи вирішення проблеми (Medicina bolu, 2024)
Головний біль — провідний синдром багатьох хвороб, викликаних забрудненим навколишнім середовищем. Переробка відходів життєдіяльності людини зменшує негативний вплив сміттєзвалищ на здоров’я людини. Проведене опитування жителів м. Вінниці та м. Тернополя встановило, що переважна більшість (99 %) респондентів розуміють, що забруднення довкілля становить загрозу для здоров’я, викликає багато хвороб, які супроводжуються головним болем, та потребує вирішення питання утилізації сміття. Майже всі опитані (93 %) готові до сортування сміття при забезпеченні відповідних умов, що покращить довкілля і допоможе зменшити розповсюдженість синдрому головного болю в популяції людей
Keywords: головний біль; забруднене довкілля